Art Nouveau Gueuze van Bobbi wint Geuze Design Award 2024

Art Nouveau Gueuze van Bobbi wint Geuze Design Award 2024

Vorig weekend vond in het volkscafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ in Eizeringen de uitreiking plaats van de eerste Geuze Design Award. Deze prijs, die de ‘Mooiste Geuzefles van het Jaar’ bekroont, is een initiatief van Het Huis van de Geuze. Er waren vier genomineerden: de Oude Gueuze van Boerenerf met op het etiket een mooie tekening van een vliegend hert, de Bobbi Gueuze met de kleurrijke art nouveau-look, de Sporty Geuze Origin-Elle van Lambiek Fabriek met een opvallende spaakdesign en de Oude Gueuze van Timmermans met het stijlvolle ‘smile’-etiket. Meer dan 600 bierliefhebbers brachten hun stem uit. Het was uiteindelijk brouwerij Bobbi die de Geuze Design Award 2024 naar het Waals-Brabantse Ittre mocht meenemen.

Sporty Geuze Origin-Elle van Lambiek Fabriek en de Oude Gueuze van Timmermans eindigden ex aequo op de derde plaats. Boerenerf Oude Gueuze moest met amper zes stemmen verschil nipt de duimen leggen tegen de Bobbi Gueuze Art Nouveau.

“Aroma en smaak zijn zonder enige twijfel de belangrijkste kwaliteiten van een geuze, maar net zoals in de gastronomie wil het oog ook wel wat. Steeds meer mensen doen namelijk een goede fles cadeau aan vrienden of familie. Op dat moment speelt ook de esthetiek van het etiket een rol”, legt Yves Panneels van Het Huis van de Geuze uit. 

De Geuze Design Award wordt georganiseerd door Het Huis van de Geuze, de webwinkel die gespecialiseerd is in streekproducten van het Pajottenland en de Zennevallei. Wat in 2007 begon als een garagestart-up groeide uit tot een onderneming met een groot pakhuis met een enorme voorraad geuze, kriek en lambiek. Klanten kunnen kiezen om hun bestelling af te halen of te laten thuisbezorgen. www.huisvandegeuze.be

Perscontact: tel. 0498 522 322 of mail@huisvandegeuze.be