Brouwerij Boon behaalt voor de zesde maal op rij goud op World Beer Cup

Brouwerij Boon behaalt voor de zesde maal op rij goud op World Beer Cup

Brouwerij Boon uit het Vlaams-Brabantse Lembeek zorgde voor een nooit geziene stunt op de World Beer Cup 2018. De lambiekbrouwerij wist namelijk als enige ter wereld zesmaal op rij een gouden medaille binnen te rijven op ’s werelds meest prestigieuze bierwedstrijd. De Oude Geuze Boon VAT 108 werd bekroond met het goud in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’.

De winnaars werden gisteravond in Nashville (Tennessee, V.S.) bekendgemaakt. Maar liefst 8234 bieren van 2515 brouwerijen uit 66 landen namen deel aan de World Beer Cup 2018. De World Beer Cup is de belangrijkste biercompetitie ter wereld en wordt om de twee jaar georganiseerd door de American Brewers Association. Alle bieren worden ‘blind’ geproefd. Pas achteraf krijgen de juryleden te horen welke bieren gewonnen hebben.

“Zesmaal op rij goud. Wie had dat kunnen denken? Het wordt elke editie moeilijker, want het aantal ingeschreven bieren neemt alsmaar toe. Op 10 jaar tijd is het aantal deelnemers verdrievoudigd. We zijn dan ook zeer fier op deze prestatie, want het blijft belangrijk om steeds topkwaliteit te maken om tussen het groot aantal bieren van vandaag als topreferentie te blijven gelden”, aldus Frank Boon. “Onze brouwerij neemt niet aan alle bierwedstrijden deel. Er zijn tal van concours, maar wij beperken ons tot een paar wedstrijden waaronder de World Beer Cup, omdat deze zowat beschouwd wordt als de Olympische Spelen van de bierwereld.”

Hij voegde eraan toe: “De WBC-editie 2018 was ook nog wegens een andere reden voor onze brouwerij heel speciaal. De organisatoren serveerden namelijk onze Oude Geuze Black Label als enig niet-Amerikaans bier tijdens de awardceremonie. Dat heeft ons heel veel plezier gedaan.”

https://www.worldbeercup.org/competition/facts-figures/

Frank Boon zette zijn eerste stappen in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het bedrijf waardoor brouwerij Boon een echte familiebrouwerij is geworden. In 2017 produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 24.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

 

Overzicht van de WBC Awards, gewonnen door brouwerij Boon (sedert 2008):

2008        Gold Award: Oude Geuze Boon
2010        Gold Award: Geuze Mariage Parfait - Silver Award: Oude Geuze Boon
2012        Gold Award: Oude Geuze Boon
2014        Gold Award: Oude Kriek Boon - Bronze Award: Oude Geuze Boon
2016        Gold Award: Oude Geuze Black Label Boon
2018        Gold Award: Oude Geuze Boon VAT 108

Contacteer ons