Jos en Karel Boon met hun winnende bieren op de World Beer Awards 2024
Jos en Karel Boon met hun winnende bieren op de World Beer Awards 2024

Brouwerij Boon domineert geuze- en kriekcategorieën op World Beer Awards 2024

10 awards voor Lembeekse familiebrouwerij

Brouwerij Boon uit het Vlaams-Brabantse Lembeek pakte op de World Beer Awards 2024 met vijf bieren maar liefst 10 prijzen. De nieuwe Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek, die pas vanaf oktober op de markt zal gebracht worden, sleepte niet alleen een gouden medaille in de wacht, maar werd ook beloond met de awards ‘Belgium’s best Kriek’, ‘World’s best Kriek’ en zelfs de grote, overkoepelende prijs van ‘World’s best Sour & Wild Beer’. Oude Geuze Boon Black Label Nr. 9 pakte het goud in de categorie ‘Geuze’ en werd uitgeroepen tot ‘Belgium’s best Geuze’ en ​ ‘World’s best Geuze’. In diezelfde categorie behaalden Oude Geuze Boon en Geuze Mariage Parfait zilver. Last but not least won het enige hogegistingsbier van brouwerij Boon, Duivelsbier Donker, een zilveren medaille in de categorie ‘Strong Dark Ale’.

“Onze Boon Millésime springt er overduidelijk uit”, zegt een blije Karel Boon. “Het is reeds het tweede jaar op rij dat we met dit bier de prijs van de beste kriek ter wereld in ontvangst mogen nemen. Daarnaast werd deze Oude Schaarbeekse Kriek ook bekroond met de hoogst mogelijke award van alle onderliggende categorieën van zure en wilde bieren.”

Knalprestatie
Boon zette dit huzarenstukje neer met de nieuwste editie van de Millésime, waarvan de Schaarbeekse krieken in 2023 geoogst werden. “Deze nieuwe jaargang zal pas vanaf begin oktober beschikbaar zijn bij de gespecialiseerde drankenhandels, in onze biershop, en met eindejaar ook bij Delhaize”, aldus Karel Boon.

De Oude Geuze Boon Black Label-reeks is een vaste waarde op tal van internationale bierwedstrijden. De Lembeekse familiebrouwerij won met deze bieren ook al prijzen op eerdere edities van de World Beer Awards, de World Beer Cup (USA) en de Brussels Beer Challenge. ​ Bijna elk jaar maken Jos en Karel Boon een nieuwe blend die wordt aangeduid met een nummer. De recentste versie viel duidelijk in de smaak bij de vakjury. Oude Geuze Boon Black Label Nr. 9 kreeg de titel van ‘beste geuze ter wereld’.

Jos Boon: “Dat onze klassiekers, Oude Geuze Boon en Geuze Mariage Parfait, net onder de Black Label staan met zilver, toont aan dat onze focus op kwaliteit vruchten afwerpt.” Uit het juryrapport blijkt immers dat de juryleden zowel in het geval van de Millesime als van de Oude Geuze Boon Black Label Nr. 9 en de andere geuzes de gebalanceerde smaak weten te appreciëren. De zurigheid is niet dominant maar ondersteunt goed het geheel van aroma’s en smaken.

Duivels succes
Karel Boon: “Hoewel onze brouwerij vooral gekend is voor oude geuze en kriek, zijn we ook heel trots op de zilveren medaille voor ons Duivelsbier. Dit typisch Belgische donker bier van 8% maken we al meer dan twee decennia. Eerder dit jaar gaven we het een frisse nieuwe look. In deze categorie bieren een zilveren medaille behalen is niet makkelijk, want de concurrentie is enorm. We mogen dus werkelijk genieten van deze erkenning. Al zeggen we het zelf: deze moet je toch wel eens geproefd hebben.”

Brouwerij Boon werd in 1975 opgericht door Frank Boon. Hij is een van de pioniers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart zette. Intussen namen zijn zonen Jos (36) en Karel (30) de fakkel van hem over. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt deze familiale brouwerij over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

 

Persrelaties

Karel Boon

Brouwerij Boon
Yves Panneels

Yves Panneels

Force3 - PR & Communication

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.