Brouwerij Boon scoort ongeëvenaarde hattrick op Brussels Beer Challenge 2018

Brouwerij Boon scoort ongeëvenaarde hattrick op Brussels Beer Challenge 2018

Lembeekse lambiekbrouwerij wint in totaal zelfs 4 medailles

Brouwerij Boon zorgde op de Brussels Beer Challenge 2018 voor een nooit eerder geziene stunt. De Lembeekse lambiekbrouwerij won zowel het goud, zilver als brons en bezet daarmee het hele podium in de categorie ‘Old style Gueuze-Lambic’. De Oude Geuze Boon VAT 108 nam de hoofdprijs voor zijn rekening. De Oude Geuze Boon Black Label werd tweede en de Geuze Mariage Parfait ging aan de haal met de bronzen award.

Franks zoon Karel, die samen met zijn broer Jos mee in de familiebrouwerij is gestapt, kon zijn geluk niet op toen hij het nieuws vanmiddag vernam: “Niemand had dit verwacht, en wij zeker niet. Drie medailles op rij in één categorie is een unicum. Komt daarbij nog de zilveren plak voor onze Oude Kriek in de categorie ‘Old style Fruit-Lambic’. We hadden 4 bieren ingezonden en alle vier vallen ze in de prijzen! Dit resultaat is een geweldige aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan.”

Brouwerij Boon bevestigt hiermee eerdere prestaties. In mei van dit jaar nog won de lambiekbrouwer voor de zesde maal op rij goud op de World Beer Cup 2018, de meest prestigieuze bierwedstrijd ter wereld. Ook daar werd de Oude Geuze Boon VAT 108 nummer 1.

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen 1522 bieren uit 46 landen deel aan deze internationale wedstrijd. De bieren werden eerst ingedeeld in verschillende categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een panel van 88 internationaal gerenommeerde bierexperts.

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975 als één van de eerste craft-bier brouwers, nog voor deze term eigenlijk bestond. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het bedrijf waardoor brouwerij Boon een echte familiebrouwerij is geworden. In 2017 produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 24.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

Contacteer ons
Karel Boon Brouwerij Boon nv
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Karel Boon Brouwerij Boon nv
Yves Panneels Force3 - PR & Communication