Brouwerij Boon wint op World Beer Awards 2020 brons, zilver én goud in categorie ‘Geuze’

Brouwerij Boon wint op World Beer Awards 2020 brons, zilver én goud in categorie ‘Geuze’

Boon Kriek pakt eveneens zilver

Vandaag werden de winnaars bekendgemaakt van de World Beer Awards 2020. De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon won maar liefst vier medailles. Drie daarvan in de categorie ‘Geuze’. De Geuze Mariage Parfait werd beloond met een gouden plak. De tweede plaats ging naar de Oude Geuze Boon Black Label 4. Het brons was voor de Oude Geuze VAT 108 BIS. In de categorie ‘Kriek’ pakte de Boon Kriek een zilver medaille.

Dit is niet de eerste hattrick van Boon op een internationale biercompetitie. “In 2018 zorgden we voor een nooit eerder geziene stunt door op de Brussels Beer Challenge zowel het goud, zilver als brons binnen te rijven”, aldus Karel Boon. “En vorig jaar keerden wij van de World Beer Awards terug met zelfs vijf medailles. De Oude Geuze Boon werd toen uitgeroepen tot ‘Country Winner’ en ‘World's Best Gueuze’. De Geuze Mariage Parfait behaalde een zilveren medaille en de Oude Geuze Boon Black Label was goed voor het brons. De Oude Kriek Boon werd in de categorie ‘Kriek’ beloond met een bronzen medaille.”

Hij voegde eraan toe: “Normaal gezien had vandaag het Internationaal Geuze- en Kriek Festival van het Pajottenland, beter gekend als de ‘Nacht van de Grote Dorst’, plaatsgevonden. We hadden deze overwinning dan ook graag met geuzeliefhebbers van over de hele wereld In Itterbeek gevierd, maar wegens de geldende Covid19-maatregelen besliste de organiserende vzw om het evenement te annuleren. Niettemin hopen we dat de situatie voor zowel de horeca als de reissector zo spoedig mogelijk normaliseert, zodat we volop met familie en vrienden kunnen genieten van onze lambiekbieren.”

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het familiebedrijf. Vorig jaar produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

Contacteer ons
Karel Boon Brouwerij Boon nv
Karel Boon Brouwerij Boon nv