Het Huis van de Geuze genomineerd voor de SafeShops Awards 2022

Het Huis van de Geuze genomineerd voor de SafeShops Awards 2022

Online geuzewinkel valt in de smaak

Klantvriendelijkheid en veilig betaalverkeer zijn essentieel voor de uitbouw van een succesvolle webwinkel. De Safeshops Awards zetten elk jaar webshops in de kijker die hebben bijdragen tot het succes van e-commerce en online shopping in België. De Awards zijn al aan de zesde editie toe. Dit jaar is in de categorie ‘small webshops’ de Pajotse website Het Huis van de Geuze één van de genomineerden.

De jury bestaat uit consumenten die regelmatig online aankopen doen. Hun oordeel bepaalt wie uiteindelijk wint. Er zijn categorieën voor kleine, middelgrote en grote webwinkels. In elke categorie zijn er vijf deelawards (klantvriendelijkheid, briljant concept, betaalgemak, logistiek en duurzaamheid) en wordt een hoofdwinnaar aangeduid.

Het Huis van de Geuze, dat werd opgericht in 2007, is dit jaar één van de genomineerden voor de Safeshops Awards. Wat begon als een garagestart-up groeide uit tot een onderneming in een groot pakhuis in Lennik met een grote voorraad geuze, kriek en lambiek. Geuzeliefhebbers kunnen kiezen om hun bestelling te laten thuisbezorgen of af te halen. Om de klanten maximaal ten dienste te zijn, kunnen bestellingen 7 dagen op 7 worden afgehaald, dus ook op zondag.

Zowel lokaal als internationaal

De Benelux is voor Het Huis van de Geuze veruit de belangrijkste markt. Ongeveer 40 % van het cliënteel is Belgisch. Een groot deel daarvan is van het Pajottenland, de Zennevallei én de Denderstreek. Lokale klanten komen hun bestellingen vaak afhalen.

Nederland is goed voor een kwart van de orders, en op nummer drie en vier staan Zweden en Italië. Vroeger was ook het Verenigd Koninkrijk een belangrijke afzetmarkt, maar de Brexit gooide danig roet in het eten. Het Huis van de Geuze stuurt geen pakketten meer over Kanaal omdat de douane- en andere administratieve formaliteiten te complex en te omslachtig zijn. De kool is het sop niet meer waard, luidt het.

Vorig jaar liet Het Huis van de Geuze een volledig nieuwe webwinkel bouwen, die heel wat meer mogelijkheden biedt. Met de steun van het exportagentschap Flanders Investment & Trade werd naast het Nederlands en het Engels ook een Franse versie online gezet. Het aantal klanten uit Frankrijk en Franstalig België steeg aanzienlijk en dit compenseerde het verlies van de Britse markt.

Coronaboost

De lockdown in 2020 gaf een enorme boost aan de Pajotse webwinkel. “De productenportfolio werd stevig uitgebreid. We bieden nu ook bieren van niet-lambiekproducenten, Pajotse wijnen en sterke dranken aan. In onze catalogus hebben wij vaak zeer exclusieve bieren, die je bijna nergens anders vindt. Het aantal klanten vervijfvoudigde”, legt zaakvoerder Yves Panneels uit. “Door de snelle toename van het aantal bestellingen hebben wij de order processing flink moeten stroomlijnen. Ook qua aankoopbeleid werken we nu helemaal anders dan een paar jaar geleden. Er werden bijkomende investeringen gedaan, de administratie en facturatie werden grotendeels geautomatiseerd en het voorraadbeheer gebeurt nu in real-time.”

Toegevoegde waarde

“Klantentevredenheid staat hoog in ons vaandel. Wat ons onderscheidt van andere webshops, is onze persoonlijke aanpak naar de consument toe. Hoewel de bestellingen enkel online kunnen worden doorgegeven, zijn wij toch telefonisch gemakkelijk bereikbaar voor wie persoonlijk advies wenst. Dat gaat niet alleen over de producten die we aanbieden, maar ook hoe onze klanten de aangekochte flessen in de meest optimale omstandigheden kunnen bewaren en serveren”.

De Safeshops Awards zijn een initiatief van SafeShops.be, de snelstgroeiende e-commerceassociatie ter promotie van online shopping in België. Het doel is het consumenten- en klantenvertrouwen in online shoppen te verhogen en het groeiende succes van e-commerce te bevorderen. SafeShops.be deelt ook kennis en informatie met Belgische webshopuitbaters.
www.safeshopsawards.be