Lambiek Fabriek oogst maar liefst 4 medailles op Brussels Beer Challenge 2022

Lambiek Fabriek oogst maar liefst 4 medailles op Brussels Beer Challenge 2022

Recent gelanceerde fruitlambieken scoren hoog

Vandaag werden op de vakbeurs Horeca Expo de resultaten van de Brussels Beer Challenge 2022 bekendgemaakt. Vorig jaar nam Lambiek Fabriek twee gouden en een bronzen medaille mee naar huis. Dat was al een zeer mooie prestatie. Dit jaar doet de jonge lambiekbrouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw het nog beter: tweemaal goud en twee bronzen awards. In de categorie ‘Italian style Grape Ale’ werden de nieuwe druivenlambieken Soleille en Blue-Belle respectievelijk met goud en brons beloond. Oude Kriek Schar-Elle was de beste in de categorie ‘Old style Fruit-Lambic’ en in de categorie ‘Old style Gueuze-Lambic’ ging het brons naar de biogeuze Natur-Elle.

Jo Panneels: “Na het succes van onze Muscar-Elle, onze topper met Muscaris-druiven, beslisten Jozef en ik op zoek te gaan naar nog andere druivensoorten die in combinatie met onze zelfgebrouwen lambiek mooi tot hun recht komen. Uiteindelijk viel onze keuze op twee aromatische variëteiten die geteeld worden op wijndomein Hoenshof in het Limburgse Hoepertingen.”

Jozef Vanbosstraeten, de andere helft van het brouwersduo, voegde eraan toe: Soleille is een fris en fruitig lambiekbier met een stevige 8,7 procent alcohol, waaraan we Solaris-druiven hebben toegevoegd. Deze witte druiven hebben een zeer aangenaam floraal boeket. ​ Voor onze Blue-Belle met een alcoholpercentage van 8 % gebruikten wij de Muscat Bleu, een rode druif met een licht kruidig boeket. Het blijken twee goede keuzes te zijn want beide recent gelanceerde bieren vielen bij het blindproeven door de vakjury van de Brussels Beer Challenge duidelijk in de smaak.”

De andere goudenmedaillewinnaar Oude Kriek Schar-Elle is een traditioneel lambiekbier met echte Schaarbeekse krieken. Deze Oude Kriek werd in het najaar van 2021 gelanceerd en heeft dus ook zijn entrée niet gemist. De Natur-Elle is een biogeuze. De lambieken in deze blend zijn van verschillende jaargangen en zijn gebrouwen met uitsluitend biologisch geteelde ingrediënten. Zowel de Schar-Elle als de Natur-Elle bevatten 6,2 % alcohol.

Story image

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012 te Brussel. Op relatief korte tijd groeide het concours uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. Dit jaar namen meer dan 1800 bieren deel. Ze werden ingedeeld in 87 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. De jury, bestaande uit 85 internationaal gereputeerde bierexperten, beloonde de beste bieren van elke categorie met een gouden, zilveren of bronzen award.

Lambiek Fabriek werd opgericht in 2016 en is gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw. Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten brouwen hun lambiek volledig zelf en laten die daarna rijpen op Franse eikenhouten vaten.
www.lambiekfabriek.be