Lambiek Fabriek scoort fenomenale hattrick op Brussels Beer Challenge 2023

Lambiek Fabriek scoort fenomenale hattrick op Brussels Beer Challenge 2023

Geuzes van Leeuwse brouwers behalen goud, zilver én brons

Lambiek Fabriek is net als vorig jaar een van de revelaties van de Brussels Beer Challenge. De jonge lambiekbrouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw wist maar liefst drie medailles op rij in de wacht te slepen in de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’. Het goud was voor de biogeuze Natur-Elle, Young & Wild Fontan-Elle werd beloond met zilver en de Oude Geuze Brett-Elle was goed voor brons. De tweede plaats op het podium werd gedeeld met de Oude Gueuze Cuvée René van Brouwerij Lindemans uit het naburige Vlezenbeek. De Waals-Brabantse Gueuzerie Tilquin mocht ook een bronzen plak naar huis meenemen voor de Oude Gueuze à l’Ancienne Cuvée Marie-Catherine.

Tijdens de vorige editie van de Brussels Beer Challenge deden Jo Panneels en Jozef Van Bosstraeten van Lambiek Fabriek eveneens menig bierliefhebber opkijken. Toen wonnen ze met hun bieren vier medailles. Met de drie medailles van dit jaar erbij zal het brouwersduo binnenkort in totaal al elf grote medailles van dit internationaal gerenommeerd bierconcours aan de muur hangen hebben.

“Onze geuzes die, nadat een vakjury ze blind geproefd heeft, alle drie bekroond worden met een medaille, het overtreft werkelijk onze stoutste dromen. Intussen hebben we twee weken geleden een vierde geuzeblend aan ons assortiment toegevoegd: de Sporty Geuze Origin-Elle. Dit is een geuze voor de echte sporters, de ‘wannabee’ sporters en de sporters die liever niet sporten”, lacht Jo Panneels. 

Zijn compagnon Jozef Vanbosstraeten verduidelijkt: “Voor deze geuze gingen we op zoek naar heel zachte en vlot doordrinkbare lambieken. Dit resulteert in een echte allemansvriend van 6,5 procent die nooit moeilijk doet en mooi zijn plaats kent naast zijn grotere broers Oude Geuze Brett-Elle, Fontan-Elle en Natur-Elle.”

Glunderende gezichten bij het brouwersduo van Lambiek Fabriek
Glunderende gezichten bij het brouwersduo van Lambiek Fabriek

Goudenmedaillewinnaar Organic Geuze Natur-Elle is een biogeuze die 6,2 procent alcohol bevat. De lambieken in deze blend zijn van verschillende jaargangen en werden gebrouwen met uitsluitend biologisch geteelde ingrediënten. De Young & Wild Fontan-Elle (6,3 % vol.) is een specifieke blend van eigen lambieken van ongeveer 2 jaar oud, die geselecteerd werden op basis van hun specifiek aroma. De Oude Geuze Brett-Elle bevat evenveel alcohol als de Fontan-Elle, maar mag het Europese Gegarandeerde Traditionele Specialiteit-logo dragen. Het is namelijk een traditionele blend van zelfgebrouwen lambieken die gerijpt hebben op eikenhouten vaten. Zowel de Natur-Elle, Fontan-Elle als Brett-Elle zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Lambiek Fabriek werd opgericht in 2016 en is gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw. Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten brouwen hun lambiek volledig zelf en laten die daarna rijpen op eikenhouten vaten.

www.lambiekfabriek.be

Force3 - PR & Communicatie