Lindemans haalt karrenvracht medailles binnen in eerste ronde van World Beer Awards 2022

Lindemans haalt karrenvracht medailles binnen in eerste ronde van World Beer Awards 2022

Vijf Lindemans-bieren stoten zelfs door naar de finale

Tijdens de World Beer Awards in Londen werden dit weekend de medaillewinnaars en ‘Country Winners’ bekendgemaakt. Dat is het eerste luik van het prestigieuze bierconcours, dat de beste internationaal erkende bierstijlen promoot en beloont. Brouwerij Lindemans zorgde voor een nooit eerder geziene prestatie. In totaal sleepte de lambiekproducent uit het Pajottenland, die dit jaar zijn 200-jarig bestaan viert, maar liefst zes prijzen in de wacht: vijf gouden awards en een zilveren. De vijf gouden medaillewinnaars (Oude Gueuze Cuvée René, Oude Kriek Cuvée René, BlossomGueuze, Strawberry en Goyck) werden ook verkozen tot ‘Belgische winnaar’. Ze gaan allemaal door naar de mondiale finale die op donderdag 25 augustus plaatsvindt.

Lindemans Oude Gueuze Cuvée Francesca werd beloond met een zilveren medaille in de categorie ‘Sour & Wild Beer, Gueuze style. In diezelfde stijlcategorie pakte de Oude Gueuze Cuvée René het goud en de Belgische titel. In de categorie ‘Sour & Wild Beer’, Lambic style pakte Lindemans BlossomGueuze het goud en de Belgische titel. De Oude Kriek Cuvée René werd beloond met de gouden medaille en de landprijs in de categorie ‘Sour & Wild Beer’, Kriek style. In de categorie ‘Sour & Wild Beer’, Sour/Wild Ale style won Lindemans Goyck de gouden medaille en de landprijs. Tenslotte won het aardbeienbier Lindemans Strawberry, dat enkel op de Amerikaanse markt verkrijgbaar is, in de categorie ‘Sour & Wild Beer’, Fruit Lambic style ook goud en de landprijs.

De familiale lambiekbrouwerij blijkt een vaste waarde te zijn geworden op de World Beer Awards. In 2020 sleepte ze twee gouden en een bronzen medaille in de wacht en vorig jaar nam Lindemans vier gouden medailles mee naar het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, waarvan twee Country Winners. Lindemans Goyck ging toen in de finale zelfs aan de haal met de titel ‘World’s Best Style Winner’.

Over Brouwerij Lindemans

Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in Vlezenbeek in hartje Pajottenland. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Daardoor groeide het bedrijf uit tot een gevestigde waarde in de internationale bierwereld.

Lindemans is de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij. In 2021 produceerde de brouwerij ruim 122.000 hectoliter. Op dit ogenblik telt ze 70 medewerkers.

In het najaar van 2022 wordt een tweede productiesite in het nabijgelegen Ruisbroek geopend. Met dit investeringsproject van ruim 28 miljoen euro willen Dirk en Geert Lindemans de toekomstige groei ondersteunen en het familiebedrijf de derde eeuw inleiden.

www.lindemans.be

Yves Panneels Force3 - PR & Communication