Lindemans Premium Distilled Gin Clear wint brons op prestigieuze sterke-drankenwedstrijd

Lindemans Premium Distilled Gin Clear wint brons op prestigieuze sterke-drankenwedstrijd

International World & Spirits Competition 2023

Maandag kende de vakjury van de International World & Spirits Competition 2023 in Londen de bronzen medaille toe aan de Lindemans Premium Distilled Gin Clear. Deze gin wordt gemaakt op basis van distillaat van Oude Kriek Cuvée René en dong mee in de ‘Contemporary Distilled Dry Gin’-categorie. Het is een authentiek streekproduct. De oude kriek wordt gebrouwen in het Pajottenland door brouwerij Lindemans en in Aalst gedistilleerd bij stokerij De Moor. ​

Lindemans Premium Distilled Gin Clear wint brons op International World & Spirits Competition 2023
Lindemans Premium Distilled Gin Clear wint brons op International World & Spirits Competition 2023

De familiale lambiekbrouwerij Lindemans is een van de bekendste producenten van geuze, kriek en andere lambiekbieren. Daarnaast heeft de brouwerij ook twee gins in haar assortiment: een klare en een rode. Beide worden gemaakt op basis van Lindemans Oude Kriek Cuvée René en 15 zorgvuldig uitgekozen kruiden, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, paradijszaad, cardamom, lavendel en rozemarijn. Brouwerij Lindemans werkt voor de gins al sinds 2015 samen met de Aalsterse distilleerderij De Moor. Stoker Patrick Van Schandevijl distilleert de gins in kleine hoeveelheden tot 250 liter per keer.

Het aroma van de Lindemans Premium Distilled GinClear wordt gekenmerkt door frisse citrustoetsen. Deze gin met een alcoholgehalte van 46% is droog in de mond. Een onmiddellijk waarneembare citrussmaak wordt zachtjes aangelengd door een warme nasmaak van kardemomzaden en een verfijnde subtiele jeneverbes. De kruiden zorgen voor een mooie balans en de nodige zachtheid. In combinatie met een neutrale tonic treedt de kriekensmaak subtiel op de voorgrond.

Al de tweede bronzen medaille dit jaar
Lindemans Premium Distilled Gin Clear is dit jaar al tweemaal kort na elkaar in de prijzen gevallen. In januari sleepte de klare gin reeds een bronzen medaille in de wacht op de World Gin Awards in de categorie ‘botanical gins’. Toen pakte, in dezelfde categorie, de rode Lindemans gin het goud en werd zelfs bekroond tot ‘Country Winner’.

De premium gins van Lindemans vind je in de gespecialiseerde drankenhandels en retail, alsook in de webwinkel van de brouwerij (www.lindemansshop.com).

De International Wine and Spirits Competition werd voor de eerste maal georganiseerd in 1969. Het winnen van een IWSC-award is nooit makkelijk geweest. Deze wedstrijd wist zich in de loop der jaren een stevige reputatie aan te meten omwille van de strenge beoordelingsnormen die er gehanteerd worden.

Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans authentieke lambiek in Vlezenbeek in hartje Pajottenland. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Lindemans is de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij en is een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2022 produceerde de Pajotse brouwerij, waar 70 medewerkers aan de slag zijn, ruim 120.000 hectoliter.
www.lindemans.be

Yves Panneels Force3 - PR & Communication