Lindemans stelt unieke jubileumblend voor naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij

Lindemans stelt unieke jubileumblend voor naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij

In 1822 stapte brouwersdochter Francisca Josina Vandersmissen in het huwelijksbootje met Joos Frans Lindemans. Daarmee maakte het landbouwersgeslacht Lindemans zijn intrede in de bierwereld. Francisca en Joos Frans woonden in Hof ter Kwadewegen te Vlezenbeek, de plaats waar 200 jaar later nog steeds lambiek wordt gebrouwen. Op dit ogenblik staat met de neven Dirk en Geert Lindemans de zesde generatie aan de roerstok. Als eerbetoon aan de echtgenote van de toenmalige eigenaar van de hoeve-brouwerij, beslisten ze een speciale blend te maken, die de naam ‘Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 Cuvée Francisca’ meekreeg.

Cuvée Francisca is een mengeling van 4 jaar oude lambiek uit de eiken foeders T1001 (20%), T1006 (35%), T1017 (35%) en 10 procent jonge lambiek uit foeder T1014. Het geheel hergistte daarna nog eens 12 maanden op fles.

Deze oude gueuze met een alcoholvolumepercentage van 8% heeft een goudblonde kleur en combineert smaken van eik, citrus en toetsen van vanille met een sherry-aroma en een verfrissende zurigheid. Een droge, complexe en mooi uitgebalanceerde oude gueuze voor de liefhebbers.

Het jubileumbier is in de handel verkrijgbaar in flessen van 75 cl met een opvallend design. Er werden in totaal 25.000 flessen van 75 cl afgevuld, die naar vijf continenten werden verscheept. Verwacht wordt dat deze beperkte oplage snel uitverkocht zal zijn.

Daarnaast zijn ook 200 jeroboams gebotteld. Deze 3-literflessen worden door de brouwerij voorbehouden voor speciale gelegenheden.

Over Brouwerij Lindemans
Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in Vlezenbeek in hartje Pajottenland. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Daardoor groeide het bedrijf uit tot een gevestigde waarde in de internationale bierwereld.

Lindemans is de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij. In 2021 produceerde de brouwerij ruim 122.000 hectoliter. Op dit ogenblik telt ze 70 medewerkers.

In het najaar van 2022 wordt een tweede productiesite in het nabijgelegen Ruisbroek geopend. Met dit investeringsproject van ruim 28 miljoen euro willen Dirk en Geert Lindemans de toekomstige groei ondersteunen en het familiebedrijf de derde eeuw inleiden.
www.lindemans.be

Story image