Lindemans wint met Oude Gueuze Cuvée René goud op European Beer Star 2022

Lindemans wint met Oude Gueuze Cuvée René goud op European Beer Star 2022

200-jaar oude brouwerij kaapt opnieuw topaward weg

In München werden woensdag de winnaars van de European Beer Star Competition bekendgemaakt. In de categorie ‘Belgian-Style Oude Lambic & Oude Geuze’ ging de gouden medaille naar de Oude Gueuze Cuvée René van brouwerij Lindemans. De Pajotse brouwerij, die dit jaar haar 200-jarig bestaan viert, zal binnenkort een grotere prijzenkast moeten aanschaffen, want de huidige raakt al aardig vol. Vorige maand nog sleepte de lambiekproducent maar liefst 14 awards in de wacht op de World Beer Awards 2022 in Londen. Ook toen werd de Lindemans Oude Gueuze Cuvée René verkozen tot ‘Beste Oude Geuze ter wereld’.

De European Beer Star is uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste bierwedstrijden. De 140 leden tellende internationale vakjury bestaat uit brouwers, bierjournalisten, sommeliers en andere experten. Zij beoordeelden de kwaliteit van de ingezonden bieren op basis van de uiterlijk kenmerken, het aroma, de smaak, alsook categoriespecifieke kenmerken.

Dit jaar streden 2168 bieren uit 40 landen in 73 categorieën om een van de felbegeerde European Beer Star-prijzen. Per categorie mocht iedere brouwerij maximum één bier insturen. De drie beste bieren van iedere categorie werden bekroond met goud, zilver of brons.

CEO Dirk Lindemans reageerde heel enthousiast toen hij het goede nieuws vernam: ”Twee topawards op amper twee maanden voor onze Oude Gueuze Cuvée René is de bevestiging van de uitstekende kwaliteit van een van onze vlaggenschipbieren. Al sinds 1822 brouwt onze familie lambiek. Met dit basisbier maken we onder andere onze Oude Gueuze Cuvée René, een blend die kenners wereldwijd weten te appreciëren voor zijn complexiteit en foodpairing-kwaliteiten.”

Geert Lindemans voegde eraan toe: “Op dit ogenblik ligt er bij ons meer dan 86.500 hectoliter lambiek te rijpen, waarvan zo’n 70.000 hectoliter in Vlezenbeek. De rest is opgeslagen in ons fonkelnieuwe gebouw in het nabijgelegen Ruisbroek. Zodra de renovatie van de historische site in Vlezenbeek rond is, gaan we bijkomende grote houten foeders aankopen om daarmee Oude Gueuze Cuvée René en andere kwalitatief hoogstaande lambiekbieren te produceren.”

Over Brouwerij Lindemans
Lindemans is de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij. In 2021 produceerde de brouwerij ruim 122.000 hectoliter. Op dit ogenblik telt ze 70 medewerkers.

Een paar weken geleden huldigde brouwerij Lindemans haar tweede productiesite in. Met dit investeringsproject van ruim 28 miljoen euro willen Dirk en Geert Lindemans de toekomstige groei ondersteunen en het familiebedrijf de derde eeuw inleiden.
www.lindemans.be

Yves Panneels Force3 - PR & Communication