Opnieuw winst voor de premium gins van Lindemans!

Opnieuw winst voor de premium gins van Lindemans!

Al vijf medailles dit jaar op internationale sterke-drankenwedstrijden

De premium gins van Lindemans vielen dit jaar al voor de derde keer in de prijzen op een internationaal sterke-drankenconcours. In januari 2023 pakte de Lindemans Premium Distilled Gin Red op de World Gin Awards het goud en werd zelfs bekroond met de trofee ‘Country Winner’. Het brons was toen voor de Lindemans Premium Distilled Gin Clear. In maart won de klare gin opnieuw een bronzen medaille op de International World & Spirits Competition 2023. Zopas raakte bekend dat de Lindemans Premium Distilled Gin Clear het zilver in de wacht sleepte op de zesde editie van de London Spirits Competition. De Lindemans Premium Distilled Gin Red won een bronzen medaille.

“Het doet ons veel plezier dat onze premium gins keer op keer scoren op internationale wedstrijden. Wanneer ginkenners en leden van vakjury’s ze na een blindproeverij een medaille toekennen, dan is dat ontegensprekelijk het bewijs dat het toppers zijn”, zegt Dirk Lindemans.

“Zowel onze klare als onze rode gin zijn authentieke streekproducten. Ze worden gemaakt op basis van een distillaat van Oude Kriek Cuvée René”, legt Geert Lindemans uit. “De Oude Kriek wordt gebrouwen in onze brouwerij te Vlezenbeek gebrouwen en in Aalst gedistilleerd bij stokerij De Moor. Wanneer je van onze gins geniet in combinatie met een neutrale tonic, dan proef je de subtiele kriekensmaak.”

De premium gins van Lindemans zijn verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en retail, alsook in de webwinkel van de brouwerij (www.lindemansshop.com).

Gin op basis van Oude Kriek
Naast geuze, kriek en andere lambiekbieren heeft de familiale lambiekbrouwerij Lindemans ook twee gins in haar assortiment. Ze worden gemaakt op basis van Lindemans Oude Kriek Cuvée René en 15 zorgvuldig uitgekozen kruiden, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, paradijszaad, cardamom, lavendel en rozemarijn.

Het aroma van de Lindemans Premium Distilled GinClear wordt gekenmerkt door frisse citrustoetsen. Deze gin met een alcoholgehalte van 46 procent is droog in de mond. Een onmiddellijk waarneembare citrussmaak wordt zachtjes aangelengd door een warme nasmaak van kardemomzaden en een verfijnde subtiele jeneverbes. De mooie, opvallende kleur van de Lindemans Premium Distilled Gin Red van alc. 46% vol. wordt bekomen door de toevoeging van vers kriekensap. Het aroma wordt getypeerd door florale en kruidige toetsen. In de mond herken je citrustoetsen en in de nasmaak krieken. De kruiden zorgen in beide gins voor een mooie balans en de nodige zachtheid.

De London Spirits Competition erkent en beloont gedistilleerde dranken die zich onderscheiden op het vlak van smaak, aroma, uitzicht en prijs-kwaliteitsverhouding. De beste sterke dranken ontvangen een gouden, zilveren of bronzen medaille. ​

Over Brouwerij Lindemans
Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans authentieke lambiek in Vlezenbeek in hartje Pajottenland. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Lindemans is de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij en is een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2022 produceerde de Pajotse brouwerij, waar 70 medewerkers aan de slag zijn, ruim 120.000 hectoliter.
www.lindemans.be

Yves Panneels Force3 - PR & Communication