Oude Geuze Boon uitgeroepen tot 's werelds beste geuze

Oude Geuze Boon uitgeroepen tot 's werelds beste geuze

Brouwerij Boon rijft vijf prijzen binnen op World Beer Awards 2019

De Lambiekbieren van Brouwerij Boon vielen flink in de prijzen tijdens de World Beer Awards. Vorig jaar kaapte de Oude Geuze Boon VAT 108 de hoofdprijs in de categorie “Geuze” weg. Dit jaar was het de beurt aan de Oude Geuze Boon. Die werd uitgeroepen tot “Country Winner” en “World's Best Gueuze”. In dezelfde categorie behaalde de Geuze Mariage Parfait een zilveren medaille. De Oude Geuze Boon Black Label pakte het brons. De Oude Kriek Boon werd in de categorie “Kriek” eveneens beloond met een bronzen medaille.

Jos Boon, die samen met zijn broer Karel twee jaar geleden in de Lembeekse familiebrouwerij stapte, verklaarde: “Met deze award wordt onze Oude Geuze Boon ontegensprekelijk bevestigd als een Belgische klassieker van topniveau. Tegelijkertijd beschouwen wij deze prijs als een mooie erkenning van de inspanningen die wij dag in dag uit leveren.”

Karel voegde eraan toe: “Prijzen winnen op internationale bierwedstrijden is altijd zeer aangenaam. Toch blijft ons belangrijkste doel lekkere producten te maken voor de liefhebbers van traditionele bieren zoals Oude Geuze en Oude Kriek.”

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975 als één van de eerste craft-bier brouwers, nog voor deze term eigenlijk bestond. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Inmiddels staat de tweede generatie aan de roerstok.

In 2018 produceerde brouwerij Boon ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt ze over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

 

Oude Geuze Boon
Oude Geuze Boon