Pas voorgestelde Boon Oude Geuze Black Label Edition N°4 meteen in de prijzen op Brussels Beer Challenge 2019

Pas voorgestelde Boon Oude Geuze Black Label Edition N°4 meteen in de prijzen op Brussels Beer Challenge 2019

Brouwerij Boon viel eens te meer in de prijzen in de categorie ‘Old style Gueuze-Lambic’ van de Brussels Beer Challenge. De Oude Geuze Black Label Edition N°4, die pas gisteren aan het publiek werd voorgesteld op HorecaExpo in Gent, was onmiddellijk goed voor een bronzen medaille. Boon Oude Kriek kreeg op zijn beurt een uitmuntendheidscertificaat.

“Wij zijn uitermate tevreden met dit resultaat. Onze Black Label N°4 maakt een echte droomentree. Deze Oude Geuze is een assemblage van één, twee en drie jaar oude lambiek op eiken foeders gerijpt. Voor de Black Label selecteren wij steeds lambiek uit foeders met een zeer hoge eindvergistingsgraad wat voor een droge afdronk zorgt”, aldus Karel Boon. Elke Black Label editie is een beperkte oplage die ze gedurende meerdere jaren laten rijpen in hun kelder. De Oude Geuze Black Label Edition N°4 werd gebotteld op 29 november 2017 en heeft al 2 jaar de tijd gekregen om in ideale omstandigheden te rijpen. Typisch aan deze Edition N°4 zijn de zacht-zurige toetsen van citrus en groene appeltjes alsook de sterke sprankeling.”

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen meer dan 1650 bieren uit 35 landen deel aan deze internationale wedstrijd. De bieren werden eerst ingedeeld in 60 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een jury van 90 internationaal gerenommeerde bierexperts.

Brouwerij Boon is met de prestatie op de Brussels Beer Challenge 2019 niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar zorgde brouwerij Boon op de Brussels Beer Challenge voor een nooit eerder geziene stunt. Toen won de Lembeekse lambiekbrouwerij zowel het goud, zilver als brons in de categorie ‘Old style Gueuze-Lambic’.

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het bedrijf waardoor brouwerij Boon een echte familiebrouwerij is geworden. Vorig jaar produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 24.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

Contacteer ons
Karel Boon Brouwerij Boon nv
Karel Boon Brouwerij Boon nv