Twee keer goud voor Lindemans tijdens finale World Beer Awards 2023

Twee keer goud voor Lindemans tijdens finale World Beer Awards 2023

Nieuwste Lindemans Tarot Noir uitgeroepen tot beste fruitlambiek ter wereld

In de categorie ‘Sour & Wild Beers’ zijn Lindemans Tarot Noir 8% en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René ’s werelds beste in de classificatie ‘Fruit Lambic’ en ‘Gueuze’. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt op de finale van de World Beer Awards 2023 in Londen. Die prestigieuze wedstrijd brengt de beste brouwsels over de hele wereld samen en bekroont de allerbeste. Eerder deze maand werden de ‘Country Winners’ bekendgemaakt en wonnen beide bieren al Belgisch goud.

Opnieuw goud voor de nieuwkomer
Lindemans Tarot Noir - Forest fruit (8% vol.) werd eerder dit jaar gelanceerd en wordt al onmiddellijk geprezen tot beste ‘Fruit Lambic’ in de categorie Sour & Wild Beers. Vorige maand behaalden de diep robijnrode Tarot Noir en de goudblonde Tarot d’Or in dezelfde categorie de gouden en bronzen medaille, terwijl de Lindemans Goyck ook brons ontving in de 'Sour & Wild Ale'-categorie.

Lindemans Tarot Noir is een harmonieuze blend van hogegistingsbier en lambiek waar donkere bosvruchten zoals bosbessen, zwarte bessen en vlierbessen aan toegevoegd zijn en bevat een laag suikergehalte. Het diep robijnrode, hoogalcoholische fruitbier heeft een natuurlijke en volle smaak, een verfijnd zuurtje en een verrassend zachte en verfrissende afdronk. Geniet van de heerlijke, fruitige aroma’s en de evenwichtige en licht complexe smaken.

Lindemans Oude Gueuze Cuvée René (6% vol.) viel ook dit jaar weer in de prijzen. Vorig jaar kreeg het de titel ‘World’s Best Style Winner’ en eerder deze maand won het de ‘Country Winner’-award binnen de classificatie ‘Gueuze’ in de categorie Sour & Wild Beers. Nu mag deze traditionele oude gueuze zich opnieuw de beste binnen zijn categorie noemen. In de meesterlijke blend komen drie jaar oude lambiek en éénjarige lambiek voortreffelijk samen. Ontdek een heldere lichtgouden kleur, verfijnde geur, friszurige smaak en een lange, droge en karaktervolle afdronk. Het is zo dé geuze voor fijnproevers.

Innovatie en traditie in perfecte harmonie
“We zijn verheugd dat onze eerste hogegistingsbieren, gebrouwen op onze bijkomende productiesite in Ruisbroek, deze erkenning krijgen. Dat onze Lindemans Oude Gueuze Cuvée René opnieuw deze grootste onderscheiding krijgt, toont aan dat het een gevestigde waarde en ware legende is in de bierwereld. Het is een beloning voor het harde werk van ons hele team. Beide prijzen zijn het bewijs dat traditie en innovatie samenkomen in perfecte harmonie. Vastberaden en met veel trots willen wij de bierliefhebbers ook in de toekomst blijven verrassen met innovatieve en smaakvolle belevingen,” aldus Dirk en Geert Lindemans.

De winnende Tarot bieren zijn overal verkrijgbaar in België en in sommige exportmarkten. De Oude Gueuze Cuvée René kan aangekocht worden in de gespecialiseerde drankenhandels en supermarkten. Beiden zijn ook beschikbaar in de webwinkel van de brouwerij (lindemansshop.com).

Over Brouwerij Lindemans
Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Lindemans groeide uit tot de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij en werd zelfs een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2021 produceerde het Pajotse bedrijf ruim 122.000 hectoliter. Lindemans telt op dit ogenblik 70 medewerkers.
www.lindemans.be