Zoals voorspeld: Lindemans pakt uit met Tarot, twee bieren van gemengde gisting

Zoals voorspeld: Lindemans pakt uit met Tarot, twee bieren van gemengde gisting

Al meer dan 200 jaar produceert Brouwerij Lindemans traditionele lambiek op de historische site in Vlezenbeek. Vorig jaar nam de familiale brouwerij een tweede productiesite in Ruisbroek in gebruik, waar uitsluitend bieren van hoge gisting worden gebrouwen. “Dirk en ik willen als zesde generatie lambiekbrouwers de consument blijven bekoren door creatief en innovatief om te gaan met authentieke lambiek”, legt Geert Lindemans uit. “Wij zijn dan ook heel trots onze eerste blends van lambiek met hogegistingsbier te kunnen voorstellen. Lindemans Tarot d’Or – Exotic fruit en Tarot Noir – Forest fruit zijn dankzij hun bijzondere smaaksensatie en het alcoholpercentage van 8 procent een mooie aanvulling op ons bestaand assortiment. Deze nieuwe bieren kenmerken zich door een zeer aangenaam, fruitig aroma en een evenwichtige, ietwat complexe smaak.”

De briljante, goudblonde Tarot d’Or heeft een mooie witte schuimkraag. Het aangename, zwoele aroma verwijst naar o.a. mango, limoen en honingmeloen met nuances van rijpe peer. De smaak is vol, sappig en rond met toetsen van rijp exotisch fruit. Het bier heeft een mooie zoetzuurbalans en een aangename, soepele afdronk.

Tarot Noir is eveneens een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan bosbessen, zwarte bessen en zwarte vlierbessen zijn toegevoegd. Het bier kleurt donkerpaars in het glas en heeft een volle, compacte schuimkraag en een zwoel en intens aroma van donker en rood fruit (zwarte bes, kers, aalbes, aardbei…). De natuurlijke smaak is sappig en rond en doet denken aan rode en zwarte bessen met een toets van kersen. Tarot Noir heeft een mooie aciditeit en een verrassend zachte en frisse afdronk. 

Het suikergehalte van Tarot d’Or en Tarot Noir werd bewust laag gehouden. Bovendien bevatten beide bieren geen zoet- of kleurstoffen.

Vanwaar Tarot?
Het merkverhaal van de Tarot-bieren is duidelijk gelinkt aan het merkuniversum van Lindemans en brengt ons terug naar de belle époque. Tarot is een kaartspel, ontstaan in de middeleeuwen en gebruikt voor amusement en waarzeggerij. Dirk Lindemans: “Net als lambiek boogt het op een lange traditie. Op het etiket wordt een waarzegster afgebeeld die als het ware voorspelt:‘Kijk me diep in de ogen. Ik onthul je een toekomst waarin een mysterieuze onbekende met een fruitig karakter en betoverend aura je pad kruist. Een magische aanwezigheid die al je zintuigen prikkelt en smaakt naar meer.’ Laat deze heerlijke toekomst op je afkomen en geniet intens.”

De nieuwe bieren zijn verkrijgbaar in flesjes van 25 cl en vaten van 20 liter. Vanaf maart 2023 worden Tarot d’Or en Tarot Noir aangeboden in de horeca en de gespecialiseerde drankenhandels. Een paar weken later zijn ze ook te koop in supermarkten en in de webshop van Lindemans (lindemans.be).

Over Brouwerij Lindemans
Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in hartje Pajottenland. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Daardoor groeide het bedrijf uit tot de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij en is Lindemans een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2022 produceerde de brouwerij, die gerund wordt door de neven Geert en Dirk Lindemans, ruim 110.000 hectoliter. Er zijn 70 medewerkers aan de slag.
www.lindemans.be

 

Foto bovenaan: Geert en Dirk Lindemans genieten van de nieuwe Tarot-bieren

Yves Panneels Force3 - PR & Communication