Lindemans wint goud en brons op Brussels Beer Challenge 2022

Lindemans wint goud en brons op Brussels Beer Challenge 2022

Familiale lambiekbrouwerij zet zegereeks verder

In Gent werden op de vakbeurs Horeca Expo de winnaars van de Brussels Beer Challenge 2022 bekendgemaakt. Brouwerij Lindemans, die haar 200-jarig bestaan viert, viel dit jaar voor de derde maal dit jaar in de prijzen op een gerenommeerd internationaal bierconcours. Lindemans Faro-Lambic werd in de categorie ‘speciaalbieren van minder dan 7% alcohol’ uitgeroepen tot allerbeste. Lindemans Oude Kriek Cuvée René werd beloond met een bronzen medaille in de categorie ‘Fruitlambiek’. Dat betekent dat de lambiekbierenproducent uit het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek in de loop van het huidige jaar een indrukwekkende hoeveelheid van 17 awards heeft binnengerijfd.

CEO’s Geert en Dirk Lindemans waren aanwezig op de vakbeurs Horeca Expo in Gent toen het nieuws bekend raakte. Dirk: “2022 is een bijzonder jaar voor onze familiale brouwerij. We vieren niet alleen twee eeuwen brouwerijverleden, maar we namen ook een fonkelnieuw brouwerijgebouw in gebruik in het nabijgelegen Ruisbroek. In totaal ligt er in Vlezenbeek en Ruisbroek meer dan 86.500 hectoliter lambiek te rijpen. Binnenkort zullen we ook uitpakken met nieuwe bieren van gemengde fermentatie.”

Geert Lindemans: ”Goud en brons op de Brussels Beer Challenge. Wij zijn er enorm blij mee, want het aantal prijzen dat we het voorbije jaar gewonnen hebben, is werkelijk fenomenaal. Keer op keer wordt bewezen dat onze bieren moeiteloos kunnen wedijveren met de beste ter wereld, dankzij de tomeloze inzet van al onze medewerkers.”

De andere goudenmedaillewinnaar Lindemans Faro-Lambic is een amberkleurig bier met een standvastige, witte schuimkraag. Qua aroma ontwaart men zoete nuances van kandijsuiker en de fruitigheid van gedroogde vruchten. De smaak is frivool zoetig met een subtiel zurige nasmaak.

Lindemans Oude Kriek Cuvée René is een traditionele Oude Kriek op basis van Schaarbeekse krieken, die zorgen voor zijn vuurrode kleur en fijne, roze schuimkraag. Dit bier heeft een intens, aangenaam aroma met nuances van krieken en amandelen. De smaak is droog en complex met een lichtfruitige aanzet van krieken en amandelen, die mooi in balans is met de friszurige, lange afdronk.

Een indrukwekkend palmares in 2022

Dit jaar heeft Lindemans een nooit eerder geziene awardprestatie neergezet. De Pajotse brouwerij won goud met de Lindemans Oude Gueuze Cuvée René op de European Beer Star Competition. Op de World Beer Awards 2022 in Londen, pakte Lindemans maar liefst 14 prijzen. Lindemans Oude Gueuze Cuvée René werd ook toen beloond met een gouden medaille, de landstitel én de titel ‘Beste Gueuze ter wereld’. Lindemans BlossomGueuze, Oude Kriek Cuvée René, Goyck en Lindemans Strawberry werden allemaal geprezen met een gouden medaille en uitgeroepen tot ‘Country Winners’. Lindemans Oude Kriek Cuvée René kreeg de titel van ‘Beste Kriek ter wereld’ en het aardbeienbier Lindemans Strawberry werd uitgeroepen tot ‘Beste Fruitlambiek ter wereld’.

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012 in Brussel. Relatief snel groeide deze bierwedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierconcours ter wereld. Dit jaar namen meer dan 1800 bieren deel, die ingedeeld werden in 87 categorieën op basis van hun stijl, herkomst en specificiteit. De internationale jury bestond uit 85 experten, beloonde de beste bieren van elke categorie met een gouden, zilveren of bronzen award.

Over Brouwerij Lindemans
Lindemans is de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij. Vorig jaar produceerde de Pajotse brouwerij, waar 70 mensen werkzaam zijn, ruim 122.000 hectoliter. In september van dit jaar huldigde brouwerij Lindemans haar tweede productiesite in. Met dit investeringsproject van ruim 28 miljoen euro willen Dirk en Geert Lindemans de toekomstige groei ondersteunen en het familiebedrijf de derde eeuw inleiden.
www.lindemans.be

 

Yves Panneels Force3 - PR & Communication